Chelsea verliest bij Palace, De Guzman maakt er twee

29 maart 2014, 18:15

Chelsea boekte vorige week een 6-0 overwinning op stadgenoot Arsenal, maar het heeft dat succes geen passend vervolg kunnen geven. De equipe van trainer José Mourinho ging zaterdag in een andere Londense derby met 1-0 onderuit bij laagvlieger Crystal Palace. Swansea City won met 3-0 van Norwich City. Jonathan De Guzman maakte in dat duel twee treffers.

Chelsea was op Selhurst Park geen schim van de ploeg die Arsenal vorige week zo vernederde. Voor rust was de beste kans dan ook voor thuisclub Crystal Palace. Na een combinatie tussen Adrian Mariappa en Jason Puncheon schoot Yannick Bolasie in het zijnet.

Zes minuten na de pauze kreeg Chelsea dan toch de rekening gepresenteerd voor het lakse spel. Onder druk van Joseph Ledley kopte John Terry een voorzet van Mariappa in eigen doel. Chelsea ging daarna nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar de betere mogelijkheden waren voor Crystal Palace. Zo schoot Puncheon maar net voorlangs en raakte Cameron Jerome de paal. Toch scheelde het niet veel of Chelsea was vlak voor tijd op gelijke hoogte gekomen. Na een onnodige en bovendien te korte terugspeelbal van Stuart O'Keefe, mocht Fernando Torres uithalen. De inzet van de Spanjaard miste echter de precisie.

Door het verlies ligt de koppositie van Chelsea voor het grijpen. Liverpool ontvangt zondag Tottenham Hotspur en neemt bij winst de macht in de Engelse Premier League over. Manchester City en Arsenal, respectievelijk derde en vierde, staan later op de avond tegenover elkaar in Londen.

Swansea City heeft in de strijd tegen degradatie weer wat lucht, na een 3-0 thuiszege op concurrent Norwich City. Jonathan De Guzman was verantwoordelijk voor de eerste twee treffers, waarvan de laatste werd voorbereid door oud-Vitessenaar Wilfried Bony. Wayne Routledge tekende een kwartier voor tijd voor de 3-0 eindstand. Bij Swansea City had, naast De Guzman, ook Michel Vorm een basisplaats. Ricky van Wolfswinkel startte bij de bezoekers, Leroy Fer is nog altijd geblesseerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen