Ajax met Bojan en Denswil tegen FC Twente

30 maart 2014, 13:28   Bijgewerkt: 30 maart 2014, 13:33

Bojan Krkic is in de competitietopper tegen FC Twente de spits van Ajax. De huurling van FC Barcelona krijgt van coach Frank de Boer de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson. Centraal achterin speelt Stefano Denswil op de positie van Niklas Moisander, die wegens een lichte blessure niet tot de selectie behoort.

De keuze van De Boer voor Bojan is opvallend, want de Spanjaard maakte de afgelopen weken geen beste indruk. Tegen FC Twente vormt hij een voorhoede met Ricardo Kishna (links) en Lasse Schöne (rechts). Lesley de Sa, basisspeler in de bekerwedstrijd tegen AZ (0-1 winst), begint ditmaal op de reservebank.

FC Twente is, qua verliespunten, momenteel de belangrijkste belager van Ajax in de strijd om de titel in de Eredivisie. Het verschil tussen beide teams bedraagt, met nog zes wedstrijden te spelen, zeven punten. Bij de Tukkers staat Youness Mokhtar in de basis, hij kwam in de vorige competitiewedstrijd tegen AZ als invaller in de ploeg. Jesús Manuel Corona is het kind van de rekening en begint op de reservebank. Achterin ontbreken de geschorste Roberto Rosales en Dico Koppers, Robbert Schilder staat in de basis. Rasmus Bengtsson en Andreas Bjelland spelen centraal achterin, Cuco Martina schuift op naar de rechterkant van de defensie.

De topper tussen Ajax en FC Twente in de Amsterdam ArenA begint om 14.30 uur.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Bojan, Kishna

FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Tadic, Gutierrez; Promes, Castaignos, Mokhtar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen