Liverpool dendert naar koppositie tegen Spurs

30 maart 2014, 23:24

Liverpool heeft Chelsea zondagmiddag afgelost als lijstaanvoerder van de Premier League. Op het eigen Anfield was een dominant Liverpool een behoorlijke maat te sterk voor Tottenham Hotspur: 4-0.

Het is precies vijftig jaar geleden (30 maart 1964) dat Liverpool de koppositie greep na een overwinning op de Spurs. In het desbetreffende jaar werden The Reds overigens kampioen. Om dat dit jaar ook te bewerkstelligen, zal de ploeg van manager Brendan Rodgers vooral moeten afrekenen met Chelsea en Manchester City, die deze speelronde averij opliepen tegen respectievelijk Crystal Palace (1-0) en Arsenal (1-1).

Zodoende is Liverpool de winnaar van het weekend in de Premier League. Hoewel de kersverse koploper tegen Tottenham in het zadel geholpen werd door een eigen doelpunt van Younes Kabul, was Liverpool oppermachtig op Anfield. Luis Suarez, Phillipe Coutinho en Jordan Henderson zorgden voor een overtuigende 4-0 overwinning in een wedstrijd die nooit echt spanning kende en zich voornamelijk op de helft van de Spurs afspeelde.

Voor Suarez betekende zijn treffer een verbetering van het clubrecord van Liverpool. De Uruguayaanse oud-Ajacied maakte zijn 29ste seizoenstreffer en verbrak daarmee het record van Robbie Fowler, die ooit 28 maal het net wist te vinden in een seizoen.

Op verliespunten staat Liverpool overigens nog wel tweede, aangezien City vier punten minder heeft gehaald dan de ploeg van Rodgers, maar nog twee wedstrijden tegoed heeft. Chelsea staat momenteel nog wel tweede, op twee punten van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen