Mertens en Napoli beëindigen ongeslagen reeks Juventus

30 maart 2014, 22:57   Bijgewerkt: 30 maart 2014, 23:07

Na 22 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest in de Serie A, heeft Juventus eindelijk weer eens een nederlaag moeten incasseren. Op bezoek in het stormende San Paolo van Napoli werd er met 2-0 verloren. Dries Mertens viel in bij de thuisploeg en stelde met zijn doelpunt de zege veilig voor de Napolitanen.

Het duel tussen Napoli en Juventus is sinds jaar en dag een zeer beladen wedstrijd, tussen twee clubs met een rijke historie. In Turijn was La Vecchia Signora nog met 3-0 te sterk, maar vandaag (zondag) waren de rollen volledig omgedraaid. Het was volledig verdiend dat drie punten in Napels bleven. Juve-doelman Gianluigi Buffon hield zijn ploeg aanvankelijk op fenomenale wijze op de been, maar de regerend landskampioen moest duidelijk haar meerdere erkennen in een met gif spelend Napoli.

Napoli gaf meteen vol gas tegen de koploper van de Serie A. Buffon toonde zich echter een sta-in-de-weg, met een aantal magnifieke reddingen. Toch moest ook Buffon zich na 37 minuten spelen gewonnen geven. José María Callejón maakte zijn twaalfde seizoenstreffer, nadat hij op het randje van buitenspel stond. Het overwicht van Napoli zette zich voort en tien minuten voor tijd stelde de net ingevallen Mertens de zege op fraaie wijze veilig. De oud-PSV'er nam de bal aan op de borst, hield meerdere verdedigers van zich af en liet Buffon kansloos: 2-0.

Hoewel een indrukkwekkende reeks ten einde is gekomen voor Juventus, hoeft de ploeg van coach Antonio Conte niet in paniek te raken. De voorsprong op nummer twee AS Roma is nog elf punten. Napoli staat zes punten achter de Romeinen, die nog wel één duel tegoed hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen