De Boer ziet druk op Vitesse-uit afnemen: "Meer lucht"

2 april 2014, 21:41

Als het nog niet zeker was dat Ajax dit seizoen landskampioen van Nederland gaat worden, dan lijkt dit na woensdag wel het geval. De Ajacieden zegevierden met 0-2 in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk, de plek waar PSV (2-0) en Feyenoord (1-0) eerder dit seizoen nog ten onder gingen.

Ajax-coach Frank de Boer was tevreden met de overwinning, maar had graag gezien dat de score hoger uitgevallen was: "Ik heb in de rust gezegd: eigenlijk moet je hier met 6-0 winnen. Uiteindelijk hebben we nog wel drie hele goede kansen gecreëerd, maar het was ook niet makkelijk op dit veld. Het was een hobbelig en stroef veld, daarom deden we voorzichtig. Maar als we geduld hadden, kwam er altijd een middenvelder vrij. Het had makkelijk 3-0, 4-0 of 5-0 kunnen zijn", zegt de winnende trainer voor de camera's van de NOS.

Dankzij de drie punten kan Ajax komende zondag al de landstitel veiligstellen, als het op bezoek gaat in Arnhem. "We zijn heel blij met deze overwinning, omdat de druk op de wedstrijd tegen Vitesse nu een stuk minder is", weet De Boer. "Als je hier verloren had, dan stond er veel meer druk op de wedstrijd tegen Vitesse, wat natuurlijk geen makkelijke wedstrijd is. Nu heb je toch wat meer lucht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen