Cillessen: "We gaan de punten niet cadeau krijgen"

3 april 2014, 08:00

Er zijn van die wedstrijden dat je als doelman blij bent dat het geen winter meer is. Het duel tegen RKC Waalwijk was er zo één voor Jasper Cillessen, de keeper van Ajax. Zijn ploeg had dusdanig veel controle over de wedstrijd, dat hij het van opwinding niet warm kreeg. Alleen het fijne Brabantse lentezonnetje op de late woensdagmiddag voorkwam een uur koukleumen voor de Oranje-international.

Ajax kwam in het Mandemakers Stadion, waar concurrenten Feyenoord en PSV dit seizoen verloren, al na een kwartier met 0-1 voor. Toen het niet veel later 0-2 werd, was de tegenstander geknakt en de wedstrijd gespeeld. Het uur dat nog resteerde, had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgewerkt. "Het is dan best moeilijk om scherp te blijven", zegt Cillessen tegen FCUpdate.nl over de slaapverwekkende wedstrijd in Waalwijk. "Maar het is ook onze verdienste dat RKC al zo vroeg in de wedstrijd het geloof in een goede afloop leek te verliezen."

Waar en wanneer zijn club de titel pakt, maakt Cillessen niet uit. "We hebben nog minimaal vier punten nodig, maar die moeten wel gepakt worden. We gaan ze niet cadeau krijgen. Vitesse is een zware tegenstander en daarna komt ADO, de verhoudingen tussen Ajax en ADO liggen niet lekker. We moeten het zelf doen."

Merab Jordania

Merab Jordania

Cillessen wil maar één ding en dat is kampioen worden. Het liefst al in Arnhem, anders thuis tegen ADO Den Haag. Het zou voor de keeper zijn derde landstitel worden, maar zijn eerste als vaste basisspeler. "Mooi om daar zometeen te staan", verheugt hij zich stiekem al op de huldiging. "In mijn eerste seizoen had ik weinig inbreng, in het tweede al iets meer. Nu heb ik echt mijn aandeel gehad, dat voelt goed. Maar, wat ik al zei: we moeten het nog wel doen. Onze tegenstanders gaan de punten de komende weken niet weggeven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen