Nkufo over standbeeld Boschker: "Zeer verdiend"

3 april 2014, 17:09

Vanaf 20 mei zal het standbeeld van Blaise Nkufo, dat bij de ingang van de Grolsch Veste staat, vergezeld worden door een bronzen beeld van Sander Boschker. De 43-jarige doelman van FC Twente zet na het huidige seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière en wordt met het eerbetoon door de Tukkers bedankt voor de bewezen diensten.

Nkufo vindt het mooi dat Boschker, in navolging van hemzelf, ook een standbeeld krijgt: "Zeer verdiend dat Sander een standbeeld krijgt. Tegenwoordig gebeurt het niet meer zo vaak dat een speler zo lang trouw blijft aan één club. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook grote successen behaald met het bereiken van het landskampioenschap en twee KNVB-bekers. In mijn tijd bij FC Twente heb ik altijd een goede band gehad met Sander. Hij was een van de spelers die veel impact op mij heeft gehad. Door hem ben ik gaan inzien dat ik op korte en lange termijn iets kon betekenen voor deze club", zegt de oud-spits van Twente.

Met ruim tachtig uitgenodigde spelers verschijnt Nkufo bij de afscheidswedstrijd van Boscker. De Zwitser komt er speciaal voor overgevlogen uit Canada: "Sinds mijn pensioen heb ik geen wedstrijden meer gespeeld, maar ik probeer wel fit te blijven, bijvoorbeeld met hardlopen. Ik ga ervoor zorgen dat ik op 20 mei fit aan de aftrap sta, ik wil deze wedstrijd spelen", aldus Nkufo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen