Benfica-coach Jesus: "Ik heb genoten van AZ"

4 april 2014, 08:40

AZ speelde donderdagavond een sterke wedstrijd tegen het Portugese Benfica, maar de Alkmaarders konden een handvol kansen niet omzetten in doelpunten. Eduardo Salvio scoorde wel namens de bezoekers, die daardoor een uitstekende uitgangspositie hebben om de halve finale van de Europa League te halen. Benfica-coach Jorge Jesus was na afloop niet alleen zeer tevreden, maar ook complimenteus over AZ.

"Dit is een belangrijke overwinning. Het is altijd belangrijk om de eerste wedstrijd van een tweeluik te winnen, zeker als dit de uitwedstrijd betreft. Maar er zijn nog negentig minuten te spelen, we hebben nog altijd niet gewonnen", sprak Jesus op de officiële clubsite van Benfica. De Portugese oefenmeester kon zijn geluk niet op: "Dit alles is het resultaat van ons dagelijks werk."

Jesus was complimenteus over AZ, dat zeer fris voor de dag kwam. "Ik heb genoten van AZ. Het is een ploeg dat technisch zeer begaafd is. Het speelde zeer sterk. AZ heeft aangetoond dat het genoeg kwaliteiten heeft om kansen te creëren. Nadat we het in de beginfase lastig hadden, controleerden we de wedstrijd steeds meer. Dit resulteerde in de tweede helft in een doelpunt. Overigens hadden we nog mogelijkheden om de marge te verdubbelen."

De return tussen AZ en Benfica in Portugal staat volgende week op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen