Beenbreuk overschaduwt zege Oranje Leeuwinnen

6 april 2014, 09:06

De voetbalsters van Oranje waren zaterdag superieur aan Griekenland, dat met 6-0 verslagen werd, in het kader van de voorronde van het WK 2015. Toch heerst er niet alleen maar vrolijkheid in het kamp van de Oranje-dames, aangezien rechtsachter Kika van Es een dubbele beenbreuk opliep tijdens het gewonnen duel.

Van Es, vleugelverdedigster van PSV/Eindhoven hield de zware blessure over aan een flinke charge van de Griekse Danai Eleni Sideri, die meteen mocht inrukken met een rode kaart. Van Es werd per brancard van het veld gedragen en meteen naar het ziekenhuis afgevoerd. Hier werd de ernstige kwetsuur aan het licht gebracht.

Bondscoach Roger Reijners spreekt tegen OnsOranje van een flinke teleurstelling: "Alles wordt momenteel overschaduwd door de blessure van Kika. In de eerste plaats is dit heel erg triest voor de speelster zelf, die juist zo goed op dreef was dit seizoen. Wel vond ik het knap van mijn ploeg dat ze na het incident met Kika is blijven voetballen en nog een zesde goal maakte."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen