Eagles door het dolle heen: "Dit kan niet meer mis!"

6 april 2014, 10:59

Vuurwerk, honderden fans en luidkeels gezang. Het waren de taferelen bij aankomst van de spelersbus van Go Ahead Eagles bij de Adelaarshorst. De ploeg van coach Foeke Booy won de belangrijke uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 1-2 en is daardoor zo goed als veilig. Nog een jaar Eredivisie aan de Vetkampstraat: het kan niet meer mis gaan.

Een vol uitvak in het Polman Stadion scandeerde zaterdag luidkeels "Eredivisie!", nadat de ploeg uit Deventer twee concurrenten van zich af wist te schudden in een tijdsbestek van een week. Midweeks werd NAC Breda (2-1) verslagen en zaterdag was Heracles dus aan de beurt. Het leidt tot dolle vreugde in Deventer, hetgeen de spelers niet alleen op het veld, maar ook via Twitter lieten merken.

Aanvoerder Jop van der Linden kan zijn geluk niet op: "Fantastisch resultaat in Almelo!!! Ge-nie-ten!", zegt hij via zijn Twitteraccount. Ploeggenoot Sjoerd Overgoor kon zich hier wel in vinden: "Oh oh oh, wat heerlijk dit!!!! Trots op het team! Dit kan niet meer mis! Volgend jaar weer Eredivisie! ! Nu even vieren", aldus de middenvelder. Ook verdediger Bart Vriends is dolgelukkig: "Volgens mij hebben we wat te vieren vanavond!! Topprestatie van de ploeg en diepe buiging voor het uitvak!", zegt hij.

Overigens liet ook Eloy Room van zich horen. De doelman keerde afgelopen winter terug naar Vitesse, nadat hij de eerste seizoenshelft als huurling indruk had gemaakt bij de Eagles. "Trots op me boys van Go Ahead Eagles met het behalen van handhaving in de Eredivisie!!", schreef de goalie.

Foeke Booy stak zijn gevoel van vreugde zaterdag ook niet onder stoelen of banken. Na afloop zei de coach voor de camera's van de NOS dat hij zijn ploeg nu helemaal veilig acht: "We zijn er vol voor gegaan. Het is dik verdiend. De 1-2 uitslag had nog veel groter kunnen zijn. We hebben ons hier veilig gespeeld. Het moet wel heel gek lopen, willen we het niet halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen