Ajax in Gelredome met Bojan en Sigthórsson

6 april 2014, 13:24

Ajax treedt in de topper tegen Vitesse aan met Bojan Krkic én Kolbeinn Sigthórsson voorin. De twee vormen een aanval met Lasse Schöne, die vanaf de rechterkant speelt. Op het middenveld heeft Lerin Duarte een basisplaats, links achterin heeft coach Frank de Boer een plek ingeruimd voor Nicolai Boilesen.

De keuze van coach De Boer voor Sigthórsson en Bojan, heeft tot gevolg dat Ricardo Kishna op de bank begint. Hetzelfde geldt voor Christian Poulsen en Lesley de Sa, afgelopen woensdag tegen RKC nog basisspelers. Niklas Moisander en Thulani Serero ontbreken wegens blessures in de wedstrijdselectie.

Bij thuisploeg Vitesse staat Kelvin Leerdam in de basis, in de spits staat Bertrand Traoré. Mike Havenaar begint op de bank, ook Rochdi Achenteh moet na een reeks basisplaatsen een stapje terug doen.

Ajax kan in het Gelredome al kampioen worden, maar is daarvoor afhankelijk van concurrent Feyenoord. Alleen als de Amsterdammers winnen en de Rotterdammers er niet in slagen om thuis van RKC Waalwijk te winnen, is de titelstrijd beslist. In ieder ander scenario wordt het feestje van Ajax minimaal een week uitgesteld.

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Vejinovic, Pröpper, Labyad, Atsu, Traore, Ibarra

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Bojan, Sigthórsson

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen