Sevilla herpakt zich met ruime zege, Valencia gelijk

6 april 2014, 21:19   Bijgewerkt: 6 april 2014, 22:58

Sevilla FC heeft de winnende draad in La Liga weer opgepakt. De formatie van coach Unai Emery verloor vorige week na zes opeenvolgende zeges met 1-0 bij Celta de Vigo, maar het herstelde zich zondag met een ruime overwinning op Espanyol: 4-1.

Bij rust stond het al 2-0 voor Sevilla. Stephane M'Bia opende in de achttiende minuut met een rake kopbal bij een hoekschop de score, Kevin Gameiro tekende vlak voor de pauze voor de 2-0. Tussendoor was Espanyol via Simao heel dicht bij de gelijkmaker. De Portugees schoot een vrije trap onder de muur door, maar trof de paal.

Direct na de doelwissel kreeg Espanyol een penalty, vanwege een overtreding van Federico Fazio op Cristian Stuani, en Sergio Garcia bracht de spanning terug (2-1). Een punt zat er echter niet in voor de Catalaanse bezoekers. In de slotfase liep Sevilla dankzij doelpunten van Gameiro en Ivan Rakitic zelfs uit naar een ruime zege.

Sevilla heeft nu 53 punten, goed voor de vijfde plaats op de ranglijst. De achterstand op nummer vier Athletic de Bilbao bedraagt drie punten, maar de Basken spelen maandag nog tegen Levante. Espanyol staat met veertig punten op de negende plek.

Tot deze speelronde deelde Espanyol de achtste positie met Valencia, maar dat team liep later op de avond een punt uit, door met 0-0 gelijk te spelen bij laagvlieger Real Valladolid.