Wenger: "Plek bij eerste vier gaat moeilijk worden"

7 april 2014, 09:08

Tot een aantal weken geleden was Arsenal titelkandidaat in de Premier League, maar inmiddels dreigt zelfs een plekje in de Champions League aan de Londenaren voorbij te gaan. Op bezoek bij concurrent Everton ging de uitgeblust ogende ploeg van coach Arsene Wenger zondag met 3-0 onderuit. Nummer vijf Everton, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, is de Gunners daardoor tot op één punt genaderd.

Als Everton zijn inhaalwedstrijd wint, valt Arsenal buiten de top-vier. Coach Arsene Wenger beseft dat en erkent dat een plek bij de eerste vier in gevaar is. "Ik ben honderd procent vastberaden om te vechten voor een plek bij de eerste vier, maar het gaat moeilijk worden", citeert de BBC hem. De coach put moed uit het resterende programma van zijn club dit seizoen. "Ons speelschema is niet al te zwaar, maar we moeten ons in eerste instantie richten op ons eigen spel. Pas als dat op orde is, mogen we dromen van eindklasseringen."

Arsenal sluit het seizoen af met wedstrijden tegen West Ham United, Hull City, Newcastle United, West Bromwich Albion en Norwich City. "Arsenal heeft vijftien punten om voor te vechten", weet Everton-manager Roberto Martinez. Hij droomt stiekem van een Champions League-ticket. "Ik jaag graag dromen na. Bij Swansea was dat promotie naar de Premier League, bij Wigan om Europees voetbal af te dwingen en met Everton wil ik dolgraag de Champions League in. Maar wij zijn er nog lang niet, we hebben nog een lange weg te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen