Ballack ziet Europese landen worstelen en Chili verrassen

7 april 2014, 12:10

De laatste twee wereldkampioenschappen voetbal werden gewonnen door een Europees land, maar komende zomer zijn volgens Michael Ballack de Zuid-Amerikaanse teams favoriet. De Duitser, die zijn land in 2002 naar de WK-finale leidde, denkt dat de omstandigheden in Brazilië in het nadeel van Europeanen zijn.

Gevraagd naar de kansen van Duitsland om wereldkampioen te worden, is Ballack in een interview op FIFA.com voorzichtig. "Het is moeilijk om succesvol te zijn in Zuid-Amerika. Geen enkel Europees land heeft ooit een WK in Zuid-Amerika gewonnen en het is er sindsdien niet gemakkelijker op geworden. Duitsland steekt, net als Spanje, boven veel andere deelnemers uit. Het talent is aanwezig, we moeten afwachten of het er uitkomt."

Ballack noemt Brazilië als uitgesproken favoriet voor de wereldtitel, maar denkt ook dat andere landen uit Zuid-Amerika hoge ogen kunnen gooien. "Argentinië en Chili kunnen voor een verrassing zorgen", denkt de oud-middenvelder. "Voor deze teams zal dit wereldkampioenschap voelen als een soort thuiswedstrijd."

Chili is, net zoals titelverdediger Spanje, in de groepsfase één van de tegenstanders van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen