FC Den Bosch doet goede zaken tegen tiental Jong PSV

7 april 2014, 21:57

FC Den Bosch heeft een grote stap gezet richting deelname aan de nacompetitie. De ploeg uit de Brabantse hoofdstad won maandag met 1-4 van Jong PSV en is daardoor opgeklommen naar vijfde plaats in de Jupiler League. Ook FC Eindhoven deed goede zaken, het won op De Toekomst met 1-2 van Jong Ajax.

In de Jupiler League zijn de verschillen achter titelkandidaten Willem II en FC Dordrecht zo klein, dat ongeveer twaalf teams nog in de race zijn om een plek in de nacompetitie. Wie bij de eerste vijf eindigt stroomt in de tweede ronde van de kleine competitie om promotie in, vier andere teams spelen al een eerste ronde. Omdat periodewinnaar Sparta momenteel buiten de top-negen staat, en die ploeg door de periodetitel al zeker is van deelname, moeten teams bij de eerste acht zien te eindigen om de nacompetitie te halen.

FC Den Bosch en FC Eindhoven hebben door hun zeges in respectievelijk Eindhoven en Amsterdam een grote stap gezet richting een plek bij die eerste acht. Sterker nog, FC Den Bosch is op de felbegeerde vijfde plek beland. Door een doelpunt van Mohamed Raydi kwam het tegen Jong PSV weliswaar op achterstand, maar na een rode kaart voor Jordy de Wijs kantelde de wedstrijd volledig. Al voor rust kwam FC Den Bosch langszij en na rust liep de ploeg uit van 1-1 naar 1-4. Barry Maguire maakte twee van de vier Bossche doelpunten.

Den Bosch is De Graafschap, dat zondag met 2-1 van Jong FC Twente verloor, door de zege gepasseerd op de ranglijst. Hetzelfde geldt voor FC Eindhoven, dat op De Toekomst won van Jong Ajax. Jens van Son maakte na rust het winnende doelpunt, Norichio Nieveld had de thuisploeg met een bijzonder knullig eigen doelpunt op voorsprong gebracht. Routinier Donny de Groot tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker. Voor Jong Ajax, dat vorige week in Tilburg met 7-1 verloor van Willem II, was het de eerste thuisnederlaag sinds 11 november.

Door de zege op Jong PSV en de nederlaag van Jong Ajax is FC Den Bosch de nieuwe koploper in de stand om de vierde periode. Willem II staat derde met één punt minder dan Den Bosch, maar heeft nog een duel tegoed.