Everton wil Liverpool aan titel helpen: "Is over gesproken"

8 april 2014, 13:46   Bijgewerkt: 8 april 2014, 14:12

Bij Everton staat men voor een dilemma. De ploeg is door de zege op Arsenal (3-0) hard op weg naar de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal. Dat de mooie opmars van de club ook een keerzijde heeft, ondervindt de club uit Liverpool nu. In de voorlaatste competitieronde speelt de ploeg van Roberto Martinez namelijk tegen Manchester City, directe concurrent van Liverpool. 

Als Everton die wedstrijd wint, zou het goed kunnen dat stadgenoot en aartsrivaal Liverpool er met de titel vandoor gaat. Sommige fans van The Toffees stellen nu dat hun ploeg die wedstrijd maar moet verliezen, zodat Liverpool geen kampioen wordt. "We hebben er met staf over gesproken", reageert verdediger Sylvain Distin in Engelse media. "Het is grappig dat sommige mensen liever hebben dat wij de CL niet halen, zolang Liverpool maar geen kampioen wordt. Dat is echt raar."

Voor de 36-jarige Fransman is de keuze niet moeilijk. "Persoonlijk kies ik dan toch voor Champions League-voetbal voor ons. Je kunt zo'n kans niet laten lopen", zegt Distin. "Het zou geweldig voor de stad zijn als beide teams dat toernooi bereiken. Diep van binnen vinden alle fans het mooi als beide ploegen erin komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen