'Kassa rinkelt voor Eriksen en Alderweireld bij titel Ajax'

10 april 2014, 11:02

Christian Eriksen en Toby Alderweireld zullen tevreden zijn over het verloop van het seizoen in de Eredivisie. Ajax koerst af op het landskampioenschap en dat zullen beide spelers niet alleen leuk vinden omdat het hun oude club is, maar ook omdat het ze een financieel extraatje oplevert.

Eriksen en Alderweireld vertrokken eind augustus naar respectievelijk Tottenham Hotspur en Atletico Madrid, maar speelden in de weken daarvoor nog vier competitiewedstrijden in het seizoen 2013/2014 voor Ajax. Hierdoor delen ze in de kampioenschapsbonus die de Amsterdamse clubleiding bij het behalen van de titel moet uitkeren. Voor beide spelers ligt volgens AD Sportwereld een bedrag van 48.000 euro klaar.

Spelers van Ajax in 25 wedstrijden of meer tenminste 45 minuten hebben gespeeld, krijgen volgens de krant de maximale bonus van 300.000 euro. Vooralsnog hebben alleen Ricardo van Rhijn en Daley Blind aan die voorwaarde voldaan, maar Thulani Serero, Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Niklas Moisander kunnen in de laatste wedstrijden van dit seizoen ook nog aan de benodigde speelminuten komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen