Jans ziet duel tegen RKC als 'generale voor finale'

11 april 2014, 14:30

Voor PEC Zwolle staat volgende week in De Kuip de bekerfinale tegen Ajax op het programma. Dé wedstrijd van het jaar, maar eerst spelen de mannen van Ron Jans zondag nog de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Jans neemt dat duel toch uiterst serieus. 

PEC Zwolle staat op de negende plaats, terwijl RKC in de degradatiestrijd verwikkeld is. Voor die ploeg staat er dan ook veel op het spel. "De teneur in de media is een beetje dat PEC Zwolle is uitgespeeld", stelt Jans tegen De Stentor. "Maar dat is niet waar. Officieel hebben we nog een punt nodig voor handhaving. We zitten nog steeds niet aan de veertig punten en we willen tot en met de laatste speeldag graag in het linkerrijtje blijven staan."

Toch ziet de keuzeheer de ontmoeting in Waalwijk als opwarmertje voor de ontmoeting met Ajax. "Je kunt het wel een beetje zien als een generale voor de finale." Voor RKC zijn de belangen dus totaal anders. "Dat is een ploeg met overlevingsdrang, die wil profiteren van fouten van de tegenstander. We zullen het spel moeten maken, maar dat is lastig op het stroeve veld dat er in Waalwijk ligt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen