Aanvalsdrift RKC leidt slechts tot één punt

13 april 2014, 16:36   Bijgewerkt: 13 april 2014, 18:28

RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben de punten moeten delen in het Mandemakers Stadion. Het werd vanmiddag 1-1 door doelpunten van Daniël de Ridder en Mateusz Klich. Vooral de thuisploeg zal niet tevreden zijn met die uitslag, de ploeg had legio kansen om een driepunter uit het vuur te slepen.

In de eerste helft werden er geen doelpunten gemaakt, maar vooral Ryan Thomas was daar wel dichtbij. De Nieuw-Zeelander besloot vlak voor rust maar eens te gaan schieten van afstand en raakte prompt de lat. Eerder in de wedstrijd had Jesper Drost misschien wel een penalty verdiend nadat Prince-Desir Gouano de middenvelder onhandig aantikte in het strafschopgebied. Pieter Vink liet echter doorspelen en omdat aan de andere kant ook Kenny Anderson zijn schot niet langs Diederik Boer liet gaan was de ruststand 0-0.

Dat gebeurde echter niet en aan de andere kant kreeg het de deksel zelfs op de neus. Klich deed eigenlijk hetzelfde als De Ridder even daarvoor had gedaan. De middenvelder rondde een solo knap af en zette zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte met de Waalwijkers. Het doelpunt kwam uit het niets omdat RKC tot dat moment had gedomineerd in de tweede helft.

In de slotfase hadden zowel De Ridder als Fred Benson nog grote kansen om de volle winst binnen te slepen voor hun ploeg, maar in beide gevallen brachten de keepers redding. Zowel RKC als PEC schieten met een punt weinig op. PEC zal echter reikhalzend naar de bekerfinale van volgende week kijken, terwijl de Noord-Brabanders zich op moeten maken voor de clash tegen NAC Breda een week later.