Willems is maanden uitgeschakeld: streep door WK

14 april 2014, 14:49   Bijgewerkt: 14 april 2014, 17:57

Het WK in Brazilië gaat aan de neus van Jetro Willems voorbij. De linksback van PSV heeft 'enkele maanden' nodig om te herstellen van de knieblessure die hij zondag opliep in de topper tegen Feyenoord. Hij blijkt de binnenband van zijn knie te hebben beschadigd en moet zich richten op volgend seizoen, meldt zijn club.

De 20-jarige Willems liep zijn blessure zondag op in de slotfase van de eerste helft, hij verdraaide zijn gewricht bij een duel om de bal. Uit de reactie van de linksback, die het veld in tranen verliet, bleek direct dat het goed mis was. Hoeveel maanden Willems precies nodig heeft om te herstellen laat PSV in het midden, de club houdt het bij 'enkele maanden'. De verdediger moet zich volgens de club richten op de voorbereiding op volgend seizoen.

Een plekje in de WK-selectie kan Willems door zijn blessure definitief vergeten. De linksback behoorde onder Louis van Gaal regelmatig tot de Oranje-selectie en kwam half november nog in actie in de oefenwedstrijd tegen Japan (2-2). Voor de wedstrijd tegen Frankrijk, vorige maand, werd hij niet opgeroepen. Willems speelde tot dusver elf interlands en was basisspeler op het Europees kampioenschap van 2012 in Polen en Oekraïne.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen