Afrikaans record Milla na twintig jaar uit de boeken

14 april 2014, 16:16

Hij blijft één van de meest legendarische Afrikaanse spelers ooit, maar Roger Milla (foto) is een record kwijt. Sinds dit weekend is hij niet langer de oudste Afrikaanse international ooit. Zijn twintig jaar oude record is verbroken door Kersley Appou, een speler uit Mauritius. Hij mocht als invaller meedoen in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Mauritanië en was, toen hij het veld betrad, exact 43 jaar en 354 dagen oud.

Met zijn bijna 44 jaar is Appou aanzienlijk ouder dan Milla, die op het wereldkampioenschap van 1994 in de Verenigde Staten als 42-jarige binnen de lijnen verscheen. Overigens is Appou nog geen wereldrecordhouder, want MacDonald Taylor Sr. speelde ooit een interland met de Maagdeneiland toen hij 46 jaar en 217 dagen oud was. "Maar ik kan nog wel even door", toonde Appou zich na zijn invalbeurt tegen Mauritanië hoopvol.

Milla maakte in 1990, op 38-jarige leeftijd, furore op het WK van 1990. Daarna stopte hij als international van Kameroen, maar voor het WK van 1994 keerde hij op 42-jarige leeftijd terug. Hij maakte dat toernooi opnieuw een doelpunt en is nog altijd de oudste speler én doelpuntenmaker ooit op een wereldkampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen