Wenger tevreden na overwinning met 'oudste team ooit'

16 april 2014, 11:17   Bijgewerkt: 16 april 2014, 11:29

Arsenal boekte dinsdagavond een belangrijke, maar moeizame zege op West Ham United: 3-1. De overwinning is broodnodig voor The Gunners in de strijd om Champions League-voetbal. Trainer Arsene Wenger geeft toe dat het geen gemakkelijke klus was. 

Arsenal kwam tegen de stadgenoot eerst met 0-1 achter, maar trok de wedstrijd daarna naar zich toe. "We zijn mentaal getest", zegt Wenger op de clubsite. "Ik denk dat we sterk waren. De achterstand was een harde tik, maar we hebben goed geantwoord. Het was te zien dat we vanaf de eerste minut gefocust waren op een resultaat."

Wenger baarde opzien met een 'oude' opstelling, waarin spits Olivier Giroud met 27 jaar de jongste veldspeler was. "Het was een gok", reageert de Franse coach. "Ik denk dat dit het oudste team is waar ik ooit mee gespeeld heb bij Arsenal. Alle spelers waren rond de dertig en de ervaring van de spelers heeft ons wel geholpen."

Arsenal staat nu vierde en heeft één punt meer dan Everton, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. The Toffees kunnen vanavond die plek weer innemen, als er gewonnen wordt van Crystal Palace.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen