Utrecht-tweetal mag eventueel weg: "Wel tegen onze prijs"

17 april 2014, 08:31

FC Utrecht beleeft een seizoen waar het niet over naar huis hoeft te schrijven, maar middenvelder Jens Toornstra en doelman Robbin Ruiter zijn deze voetbaljaargang lichtpuntjes in de equipe van coach Jan Wouters. De Domstedelingen beseffen dat het tweetal zich in de kijker gespeeld heeft bij diverse clubs en houden dan ook rekening met een vertrek.

"Wij weten dat er veel interesse is voor Robbin en Jens", zegt Utrecht-directeur Wilco van Schaik in De Telegraaf. "Wij staan niet afwijzend tegenover een transfer, maar dan wel tegen onze prijs. Dan kunnen wij weer herinvesteren in nieuwe spelers", aldus Van Schaik, die dit seizoen een (ingecalculeerd) tekort van 6,5 miljoen euro op de begroting verwacht. Dit tekort moet volgend seizoen teruggebracht worden tot 3 miljoen euro.

"Het verder terugdringen van het tekort is het resultaat van het nieuwe beleid dat we hebben ingezet", legt de algemeen directeur uit. "Komend seizoen plukken we de vruchten van enkele reorganisaties en besparingen, terwijl we plussen schrijven op het gebied van ticketing en vooral ook merchandising. De tijd van beknibbelen op de kwaliteit op het veld is voorbij. Voor het eerst kunnen we weer investeren. We hebben voor komend seizoen al Willem Janssen vastgelegd en er is ruimte voor nog één à twee aankopen", benadrukt Van Schaik.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen