Jans vol lof over De Boer en 'leermeester' Spijkerman

17 april 2014, 13:39

Ron Jans neemt het zondag als coach van PEC Zwolle op tegen Ajax, waar hoofdcoach Frank de Boer en diens assistent Hennie Spijkerman deel uitmaken van de technische staf. Jans heeft veel respect voor beide coaches. De keuzeheer van PEC Zwolle hoopt dat De Boer onderscheid wordt en spreekt ook vol lof over Spijkerman, zijn 'leermeester' bij FC Emmen.

"Voor mij is Frank de favoriet voor de Rinus Michels Award (prijs voor beste trainer van dit seizoen, red.). Ik heb ook op hem gestemd. Hij is de verpersoonlijking van de lijn die bij Ajax is ingezet, waarmee het nu zoveel succes kent", zegt Jans in De Telegraaf over De Boer, die zondag dus tegenover hem staat in de finale van de KNVB Beker. Zowel Jans als De Boer wist als coach nog nooit beslag te leggen op de nationale beker.

Bij FC Emmen (toen nog BVO Emmen) werkte Jans in het verleden als assistent van Spijkerman. De coach van PEC Zwolle spreekt zeer positief over zijn voormalig collega: "Ik ben ook hartstikke trots op Hennie, die mijn leermeester is geweest bij Emmen. Hij staat voor kwaliteit en loyaliteit. Dat is een echte voetbalvakman."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen