Langeler: "Degradatie NEC of Roda logisch gevolg"

17 april 2014, 20:00

Qua naam zijn NEC en Roda JC Kerkrade ploegen die je in de middenmoot van de Eredivisie verwacht, maar in werkelijkheid vechten deze clubs tegen degradatie. Tenzij er een wonder gebeurt, zal één van deze teams rechtstreeks afzakken naar de Jupiler League. Volgens Art Langeler, Hoofd Jeugdopleiding van PSV, een logisch gevolg van het wanbeleid dat in Nijmegen en Kerkrade wordt gevoerd.

"Niet dat ik het de clubs niet gun om Eredivisie te spelen, ik gun iedereen het beste. Maar goed beleid en continuïteit in bestuur en staf leveren zichtbaar betere resultaten op", stelt Langeler in zijn column op PSV.nl. "Voorbeelden? PEC Zwolle natuurlijk, na stevige beleidsmatige en financiële groei de afgelopen jaren zijn zij een stabiele Eredivisieclub. Heracles en RKC doen het al jaren prima, zij zullen ook dit jaar weer net erin blijven, denk ik."

"De grote verrassingen zijn Go Ahead Eagles en Cambuur. Clubs met kleine budgetten, eigenlijk per ongeluk gepromoveerd. Zij hebben een geweldige prestatie geleverd dit jaar", vervolgt Langeler. "Goede trainers, beleid zonder gekke uitspattingen en een sympathieke uitstraling, mooi om te zien. Zo kan het dus ook. Misschien moeten de clubs die met de grote begrotingen ergens aan de onderkant van de Eredivisie bungelen toch eens te rade gaan bij deze clubs."

"Maar laat ik niet de betweterige beleidsmaker uithangen, ik weet ook hoe moeilijk het is als club te overleven in de huidige tijd", nuanceert Langeler tot slot zijn uitspraken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen