AS Roma vangt bot: schorsing Destro gehandhaafd

18 april 2014, 00:50   Bijgewerkt: 18 april 2014, 11:55

De straf van Mattia Destro blijft staan. Zijn club AS Roma was in beroep gegaan tegen de schorsing van vier wedstrijden die de aanvaller, op basis van videobeelden, kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn gedrag in het duel met Cagliari. De Romeinen vingen echter bot.

Destro, op Sardinië ook goed voor drie treffers en daarmee de matchwinner, deelde een klap uit aan Cagliari-speler Davide Astori. Het voorval werd niet waargenomen door de arbitrage, maar op basis van videobeelden werd de spits alsnog bestraft.

Roma is van mening dat de actie wél is gezien en beoordeeld door de scheidsrechter. In dat geval zou vervolging op basis van videobeelden niet mogelijk zijn. I Giallorossi baseren zich daarbij op het feit dat Astori geel kreeg voor diens heftige reactie op het gedrag van Destro. De beroepscommissie van de Italiaanse voetbalbond besliste echter anders, aangezien er in het wedstrijdrapport geen melding is gemaakt van de dreun van Destro.

Destro heeft al één wedstrijd van zijn schorsing uitgezeten. De 23-jarige Italiaan zit nog op het strafbankje tijdens de duels met Fiorentina, AC Milan en Catania.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen