Zwarthoed moet weg: "Misschien word ik weer schilder"

18 april 2014, 11:53

Theo Zwarthoed is één van de spelers die deze week te horen kreeg dat hij geen nieuw contract krijgt bij De Graafschap. Het nieuws kwam voor de 31-jarige doelman niet als een verrassing. "Er zijn nauwelijks financiële middelen en ik stond al voor weinig op de loonlijst. Dus moet ik verder kijken, want ik heb ook een gezin met drie kinderen en mijn vaste lasten", zegt hij in gesprek met het regionale Omroep Gelderland.

Of de oud-doelman van AZ, Excelsior, RKC Waalwijk en FC Volendam op zoek gaat naar een nieuwe club, weet hij nog niet. "Het zou goed kunnen dat ik stop met profvoetbal. Dit zijn zware tijden om een goede club te vinden. Maar ik heb dertien mooie jaren gehad. Ik ben een gelukkig mens dat ik dat heb mogen meemaken."

De keeper ziet het 'leven na het voetbal' wel zitten. "Misschien pak ik mijn oude beroep van schilder weer op. Dat vind ik ook fijn om te doen. Ik hoop nog wel op het buitenland. Maar eens kijken of daar wat op me afkomt."

Overigens had Zwarthoed nog wel advies voor De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem heeft het financieel lastig en moet creatief zijn. "De Graafschap moet misschien een voorbeeld nemen aan FC Dordrecht. Met weinig middelen op een slimme manier mensen binnenhalen. Dat doen ze daar wel aardig", vindt Zwarthoed.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen