Sterling leidt Liverpool naar elfde zege op rij

20 april 2014, 14:52   Bijgewerkt: 20 april 2014, 15:26

Dankzij een wervelend optreden van Raheem Sterling is Liverpool weer een stap dichter bij de eerste landstitel sinds 1990 gekomen. Aan de hand van de geboren Jamaicaan werd zondag de uitwedstrijd tegen laagvlieger Norwich City met 2-3 gewonnen.

Bij Norwich City had Leroy Fer een basisplaats en begon Ricky van Wolfswinkel op de bank. Hun club stond al binnen twaalf minuten voor een vrijwel onmogelijke opgave, aangezien Liverpool furieus uit de startblokken schoot op Carrow Road. De formatie van trainer Brendan Rodgers had al snel een 0-2 voorsprong in handen, door toedoen van Raheem Sterling en Luis Suarez.

Sterling brak in de vierde minuut de ban. De 19-jarige aanvaller liet Norwich-keeper John Ruddy kansloos met een schot van buiten het strafschopgebied. Zeven minuten later was Sterling met een fraaie voorzet aangever bij de 0-2 van Suarez. Voor de oud-Ajacied betekende het zijn dertigste doelpunt in deze competitie, en dat terwijl hij de eerste vijf duels moest missen vanwege een schorsing.

De tegentreffer schudde Liverpool wakker, want opeens werd de weg naar voren weer gevonden. Suarez was in de 58ste minuut al dicht bij de 1-3; zijn schot met rechts draaide maar net naast. Vier minuten later was het wel raak. Sterling onderschepte een dramatische breedtepass van Bradley Johnson en bekroonde zijn fraaie rush vanaf eigen helft met een treffer, al had hij wel geluk dat diezelfde Johnson het magere schot over de doellijn werkte.

Daarmee leek het dan echt beslist, maar Norwich City kwam een klein kwartier voor tijd opnieuw terug: Robert Snodgrass kopte raak (2-3). De aansluitingsgoal was voor Norwich-manager Adams aanleiding om Van Wolfswinkel in de ploeg te brengen, maar onze landgenoot kon niet voor evenwicht zorgen. De oud-spits van onder meer Vitesse en FC Utrecht kwam wel in de buurt, maar zag Mignolet uitstekend redden op zijn kopbal.

Door de winst komt Liverpool op tachtig punten. Het heeft vijf punten voorsprong op nummer twee Chelsea, dat zich zaterdag blameerde tegen hekkensluiter Sunderland (1-2). In verliespunten is Manchester City de grootste concurrent van Liverpool. De equipe van trainer Manuel Pellegrini heeft 71 punten, maar speelde twee wedstrijden minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen