Arsenal duidelijk te sterk voor collega-bekerfinalist

20 april 2014, 17:03

Arsenal heeft het voorproefje van de FA Cup-finale tegen Hull City met ruime cijfers gewonnen. De formatie van trainer Arsene Wenger zegevierde zondag in het Kingston Communications Stadium van Hull met 0-3 en sluit zodoende de speelronde sowieso af op de belangrijke vierde plaats, straks goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. Wel kan nummer vijf Everton het gat later op de dag weer verkleinen tot één punt. The Toffees beginnen om 17.10 uur aan de thuiswedstrijd tegen Manchester United.

Er woei een stevige wind in Hull en die bleek te krachtig voor een deel van de boarding. In de vijfde minuut vloog een aantal reclameborden, aan de kant van de dug-outs, het veld in. Dat was eigenlijk het enige hoogtepunt van de openingsfase. Hull City en Arsenal hielden elkaar in het eerste half uur in evenwicht, maar daarna maakten de Londenaren het verschil.

In de 31ste minuut opende Aaron Ramsey de score. De Welshman was het eindstation van een mooi uitgespeelde aanval en passeerde Hull-keeper Stephen Harper met een schot met rechts in de verre hoek. Hull was enkele minuten later dicht bij de gelijkmaker; een laag afstandsschot van Jake Livermore eindigde tegen de paal.

Lukas Podolski tekende op slag van rust voor de beslissing. Ramsey nam een voorzet van Olivier Giroud aan met de borst en leek de bal voor zichzelf klaar te leggen om binnen te volleren, maar de inlopende Podolski was hem voor. De treffer leidde tot woede bij Hull omdat de thuisclub van mening was dat er gefloten had moeten worden voor een vrije trap, na een vermeende overtreding van Mikel Arteta op Nikica Jelavic.

Acht minuten na rust kwam Podolski wederom op het scoreformulier. Dit maal tikte de Duitser in geheel vrijstaande positie binnen in de rebound, na een door Harper gekeerde poging van Ramsey. De Arsenal-zege kwam vervolgens geen moment meer in gevaar. Op 17 mei krijgt Hull City op Wembley een herkansing, dan in de FA Cup-finale. Arsenal hoopt in die ontmoeting een einde te maken aan een prijzendroogte die al negen jaar duurt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen