Groundsman Kuip: "Dit is verschrikkelijk"

Ger
20 april 2014, 18:42

Tot zijn afgrijzen zag groundsman Erwin Beltman het zorgvuldig geprepareerde veld in de Rotterdamse Kuip al vroeg in de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax twee keer worden getroffen door een vuurwerkbombardement. Vanuit het vak met fans van de Amsterdamse club werden verschillende fakkels op de grasmat geworpen. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot het duel zelfs enige tijd stil te leggen.

"Hiervoor ben ik niet om vijf uur uit m'n bed gegaan", verzucht Beltman voor de camera van SBS6. "Je verwacht een hoop, maar dit is wel heel extreem. Ik dacht dat het na de eerste fase voorbij was, maar na het doelpunt ging het weer los. Dit is verschrikkelijk. Er stond zelfs een reclamebord in de fik. Er zitten wat gaatjes in de grasmat en het eerste vuurwerk heeft een grote krater achtergelaten. Dat gaan we in de rust repareren."

"Het belangrijkste is dat de mat voor zondag weer klaar is", steekt Beltman zijn clubliefde niet onder stoelen of banken. "Dan speelt Feyenoord een thuiswedstrijd tegen Cambuur."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen