Schöne schaamt zich: "Een blamage, niet Ajax-waardig"

20 april 2014, 22:05

Ajax begon als grote favoriet aan de bekerfinale tegen PEC Zwolle, maar stelde zwaar teleur. In de Rotterdamse Kuip gingen de Amsterdammers met maar liefst 5-1 onderuit tegen de middenmoter. Een wanprestatie van formaat, vindt ook Lasse Schöne.

"Ik heb hier geen woorden voor", stamelt de Deense aanvaller tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Dit is een blamage, niet Ajax-waardig. Een keer een wedstrijd verliezen kan, maar niet op deze manier. Zwolle was op alle fronten beter. Ze waren feller, wonnen de duels en pakten alle tweede ballen. In de rust hoopten we nog dat we terug in de wedstrijd konden komen, maar daarna viel de 5-1 heel snel. Dat doet wel iets met je."

Ajax kwam in de Kuip rap op voorsprong, Ricardo van Rhijn pegelde de bal van grote afstand in de kruising. Daarna werd de wedstrijd een minuut of 25 stilgelegd omdat Ajax-fans vuurwerk op het veld gooiden. Schöne wil die gedwongen pauze niet als excuus voor het slechte spel van zijn ploeg aanvoeren. "Dat heeft, wat mij betreft, geen invloed gehad op de wedstrijd. Maar het is natuurlijk wel doodzonde dat het gebeurt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen