Ajax: "Alle risicosupporters zijn goed gecontroleerd"

21 april 2014, 17:29

Ajax spreekt de verklaringen van een aantal ooggetuigen tegen dat er niet goed gefouilleerd zou zijn bij de Amsterdam ArenA, voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De Amsterdamse club zegt dat alle 'risicosupporters' goed zijn gecontroleerd. Uit de overige groep werd één op de vier gefouilleerd.

Een woordvoerder van Ajax meldt tegenover de NOS dat er bij het fouilleren rond de Amsterdam ArenA vier mensen zijn aangehouden. Twee vanwege vuurwerkbezit, twee anderen droegen drugs bij zich. Daarnaast werden 75 mensen geweigerd omdat de naam op hun seizoenkaart of clubkaart niet dezelfde was als op hun identiteitsbewijs.

Er gaan geruchten dat het gooien van de vuurwerkbommen een geplande actie was van de Ajax-supporters, met het doel de wedstrijd stil te laten leggen. Een deel van de Amsterdamse harde kern was namelijk niet op tijd in De Kuip, omdat hun bussen onderweg op last van de politie waren stilgezet. Deze fans leken, door over een paar hekken te klimmen bij de ArenA, te zijn ontsnapt aan de controles. Daarom werden ze langs de weg uitgebreid gefouilleerd, waardoor ze te laat waren voor de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen