Cruijff noemt nederlaag Ajax 'geschenk uit de hemel'

22 april 2014, 08:08

Johan Cruijff heeft een geheel eigen kijk op de onthutsende nederlaag van Ajax in de finale van de KNVB Beker. In zijn column in De Telegraaf noemt de voormalig nummer veertien de vernedering van zijn club een 'geschenk uit de hemel'. Ajax verloor de eindstrijd in de Rotterdamse Kuip met maar liefst 5-1 van PEC Zwolle.

"Eigenlijk is de nederlaag tegen PEC een geschenk uit de hemel. Ik heb het vaak over het leerproces binnen Ajax gehad. Na het derde landskampioenschap gaf ik al aan dat de club pas op 65 procent zit van wat het zou moeten zijn. Dan kan je wel blijven roepen dat dingen niet goed gaan, als Ajax de Johan Cruijff Schaal en de beker wint en dan ook nog voor de vierde keer achter elkaar de titel pakt, dan praat je toch tegen een muur aan. Daarom ben ik eigenlijk blij met de afstraffing tegen PEC Zwolle. Omdat heel veel zaken nu wel duidelijker dan ooit aan de oppervlakte zijn gekomen. Een beter voorbeeld van hoe het niet moet, kan je niet bedenken", redeneert de voormalig speler en trainer.

Cruijff hoopt dat de spelers leren van de verloren finale in de Kuip. "Je mag dan een basisplaats in het eerste hebben, dat wil nog niet zeggen dat je er dan bent. Als je ziet dat de meeste spelers niet eens vanuit een taak kunnen spelen, dan kan het geen kwaad dat ze een keer keihard met de neus op de feiten worden gedrukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen