PSG nog één stap verwijderd van kampioenschap

23 april 2014 – Paris Saint Germain kan zich gaan opmaken voor het kampioenschap. Dankzij een nipte 1-0 overwinning op laagvlieger Evian TG, die pas in de slotfase tot stand kwam, kan de equipe van coach Laurent Blanc het karwei komende zondag afmaken, als het op bezoek gaat bij Sochaux. Mocht achtervolger AS Monaco een dag eerder al verliezen van AC Ajaccio, dan zijn de Parijzenaars dan al kampioen.

Lang leek PSG in het eigen Parc des Princes averij op te gaan lopen tegen de nummer zestien van de Ligue 1. Zonder de nog altijd geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, maar met Gregory van der Wiel, ontvouwde zich een teleurstellende eerste helft, waar Evian het dichtst bij een doelpunt was, met een inzet op de lat. De bezoekers weerden zich kranig, maar zagen het steeds moeilijker worden, zeker nadat Kassim Abdallah zijn tweede gele kaart ontving na een onhandige tackle.

Er volgden kansen voor Ezequiel Lavezzi, Lucas Moura, Javier Pastore en invaller Blaise Matuidi en deze kansen werden steeds groter. Vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde Matuidi voor de bevrijding voor PSG en voor een flinke kater voor Evian.

Olympique Lyon kwam op visite bij Toulouse FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor het slechte zaken deed in de strijd om Europees voetbal. Saint Etienne staat twee punten voor op de ploeg uit Lyon, dat nog altijd op een plaats staat die geen recht geeft op een Europees ticket.

Ligue 1

gerelateerd