Advocaat: "Nog geen spelers sparen voor play-offs"

25 april 2014, 16:35

AZ is al verzekerd van de play-offs om Europees voetbal en gaat zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag. Die ploeg staat twaalfde en is zo goed als zeker van lijfsbehoud. Ondanks dat het duel niet heel belangrijk is voor beide teams, is coach Dick Advocaat niet van plan zijn spelers rust te geven.

"Ik ga nu nog geen jongens sparen", doelt de trainer op de clubsite op de play-offs. "Ik speel zoveel mogelijk met hetzelfde elftal. Alleen als er volgende week tegen Feyenoord jongens niet helemaal fit zijn, kan ik ze sparen."

De keuzeheer, die na dit seizoen vertrekt, gaat er vanuit dat ADO niet meer in gevaar komt. "Ik maak me geen zorgen om ADO, die blijven er echt wel in. Henk Fräser doet het goed. In vergelijking met hun vorige, meer aanvallend ingestelde trainer Maurice Steijn. Fräser speelt meer georganiseerd, zet het eerst dicht. Dat levert resultaat op en waarschijnlijk past dat beter bij dit ADO. Naast hun hechte defensie hebben ze voorin een paar jongens lopen die niet opgeven."

Na dit seizoen wordt Advocaat mogelijk de nieuwe bondscoach van Marokko. "Er is contact geweest", reageert de coach op het gerucht. "Ze zijn geïnteresseerd. Maar er is nog niets definitief. Daarom ga ik er nog niet op vooruitlopen, want misschien word ik het niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen