AS Monaco laat PSG wachten met ruime zege

26 april 2014, 18:56

AS Monaco heeft het kampioensfeest van Paris Saint Germain in elk geval met een dag uitgesteld. De Monegasken zegevierden zaterdag overtuigend bij de al gedegradeerde hekkensluiter AJ Ajaccio: 1-4.

Bij een nederlaag van Monaco op Corsica was Paris SG vanavond zonder zelf te spelen voor het tweede jaar op rij kampioen van Frankrijk geworden. Nu mogen de hoofdstedelingen het karwei zondag zelf afmaken. Ze gaan dan op visite bij laagvlieger Sochaux.

Alle doelpunten bij Ajaccio - Monaco vielen pas in de tweede helft. Dimitar Berbatov leidde de bezoekers met doelpunten in de 53ste en 74ste minuut naar een 0-2 voorsprong. Gadji Tallo bracht kort na de tweede Monegaskische treffer de spanning terug, maar uiteindelijk stapte Monaco met een duidelijke zege van het veld. Door goals van Geoffrey Kondogbia en Lucas Ariel Ocampos in de slotfase werd het 1-4.