Roda JC en NEC verwikkeld in hevige degradatiestrijd

27 april 2014 – Met nog twee speelronden te gaan in de Eredivisie worden de degradatiezorgen bij een aantal clubs groter en groter. Roda JC is momenteel de drager van de rode lantaarn, met drie punten achterstand op NEC. Verliest de ploeg uit Kerkrade in eigen huis van FC Groningen en behaalt NEC minimaal een punt tegen FC Twente, dan valt het doek voor Jon Dahl Tomasson en consorten.

Vergeleken met de 3-0 uitnederlaag tegen FC Twente voert Roda-coach Tomasson een aantal mutaties door in zijn basisopstelling. Bart Biemans, Guy Ramos, Marc Höcher, Davy De Beule en Berry Powel maken deel uit van de startformatie. NEC moet het in de laatste wedstrijden van het seizoen doen zonder Ryan Koolwijk, die over de schreef ging tegen Cambuur en daardoor geschorst is.

Voor de camera's van FOX Sports ging Koolwijk in op de situatie van NEC: "Je weet dat het lastig wordt, het zijn twee hele zware wedstrijden", doelt de middenvelder op de duels met Twente (thuis) en Ajax (uit). "Ik kijk met een schuin oog al naar de play-offs om promotie/degradatie, maar het belangrijkste is dat we nu punten pakken en de play-offs veilig stellen", zegt Koolwijk.

RKC Waalwijk hoopt op bezoek bij NAC Breda een belangrijke slag te kunnen slaan. Zegevieren de Waalwijkers in Breda, dan komt RKC op gelijke hoogte te staan met de ploeg van coach Nebojsa Gudelj.

Opstellingen in de kelderwedstrijden

Roda JC – FC Groningen
Roda JC: Kurto; Biemans, Ramos, Letschert, Van Peppen; Höcher, De Beule, Fledderus; Hupperts, Németh, Powel.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Vd Velden, Zivkovic, Kostic.

NEC – FC Twente
NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Palsson, Rieks, Conboy; Jantscher, Higdon, Castillion.
FC Twente: Marsman; Rosales, Martina, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Brama, Tadic; Promes, Castaignos, Mokhtar.

NAC Breda – RKC Waalwijk
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Kwakman, Van der Weg; Matic, Buijs, Bodor; Hooi, Poepon, Verbeek.
RKC Waalwijk: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Prince, Amieux; Jungschläger, Sno, Duits; Castelen, Joachim, De Ridder.

Eredivisie

gerelateerd