Groningen laat dapper Roda met lege handen achter

27 april 2014, 16:32   Bijgewerkt: 27 april 2014, 18:41

Roda JC heeft zondagmiddag de kans om de rode lantaarn over te dragen aan NEC laten liggen. In Kerkrade speelde de thuisploeg met passie en strijdlust maar FC Groningen ging na een bloedstollende wedstrijd met de drie punten aan de haal: 1-2. Roda JC kwam nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Hans Hateboer maar Richairo Zivkovic en Filip Kostic bezorgden de bezoekers een onverdiende overwinning. De noorderlingen zijn nu verzekerd van play-offs om Europees voetbal, Roda JC krijgt volgende week tegen Go Ahead Eagles de laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Roda JC begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat de ploeg nog twee wedstrijden de kans had om rechtstreekse degradatie af te wenden. Met drie punten achterstand op directe concurrent NEC moest zondagmiddag de volle buit gepakt worden. Anders zou de ploeg van Jon Dahl Tomasson, bij een overwinning van NEC, voor het eerst in de clubhistorie degraderen uit de Eredivisie. Tomasson begreep dat er gescoord moest worden en begon met zowel Krisztián Németh en Berry Powel in de punt van de aanval.

De offensieve speelwijze wierp in eerste instantie zijn vruchten af maar Groningen stelde in de tweede helft orde op zaken waardoor de thuisploeg voor de zoveelste keer dit seizoen met lege handen achterbleef.

fans supporters

fans supporters

Na rust draaiden de bezoekers binnen een kwartier de wedstrijd volledig om. Eerst was het Zivkovic die op randje buitenspel met een subliem wippertje bediend werd door Tjaronn Chery. De snelle spits kapte Bart Biemans uit en schoot zijn eerste de beste kans tegen de touwen. Vijf minuten later stond Kostic aan de linkerkant van het veld volledig vrij en de Servische stylist knalde de bal laag langs Kurto. Met nog twintig minuten op de klok werd het elf tegen tien in Kerkrade. Maikel Kieftenbeld zette met gestrekt been een sliding in en scheidsrechter Richard Liesveld kende geen medelijden met de Groningse aanvoerder. De thuisploeg ging nog opportunistischer spelen en door de overtalsituatie creëerde Roda JC voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar Frank Demouge en met name Berry Powel hadden hun vizier niet op scherp staan waardoor Roda JC met een enorme kater de kleedkamer opzocht en de bezoekers met drie punten in de tas terug naar Groningen konden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen