De Boer prijst 'collectief' Ajax: "Gewoon de beste"

27 april 2014, 17:18

Het vierde landskampioenschap op rij is een feit voor Ajax. Een 1-1 gelijkspel bij Heracles Almelo volstond zondagmiddag om de kampioenschaal in ontvangst te mogen nemen. Frank de Boer, het brein achter het succes, vindt dat Ajax de terechte kampioen van Nederland is.

"Het was niet de mooiste wedstrijd", sprak De Boer voor de camera's van FOX Sports over het uitduel in Almelo. De keuzeheer van Ajax beseft dat het treffen met Heracles wat weg had van een salonremise: "Het was verstandig om de bal op een gegeven moment gewoon rond te spelen. Allebei hadden we aan een punt genoeg en daarom namen we geen risico", aldus De Boer.

De oefenmeester van de Amsterdammers vindt dat er niets af te dingen is op het kampioenschap: "Over het hele seizoen ben je gewoon de beste. Je verslaat Feyenoord, PSV en FC Twente. Allemaal concurrenten. Dan denk ik dat je de terechte kampioen bent", stelt De Boer, die historie schrijft met zijn vierde achtereenvolgende kampioensschaal: "Je wilt altijd de boeken in. Dan is het prachtig dat dit vier keer op rij lukt. Dat heb ik niet alleen, maar samen met alle anderen bereikt."

Hoewel de coach altijd nuchter is over zijn aandeel aan het succes van Ajax, beseft hij dat er de afgelopen jaren een collectief gesmeed is in Amsterdam: "Ik doe gewoon mijn best en probeer te doen waar ik goed in ben. Samen met de rest van de technische staf. We zijn ons de afgelopen jaren bewust geweest van het feit dat het collectief het belangrijkste is. Dat is vier jaar lang de rode draad geweest. Dat hebben we wederom bewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen