Faber: "Aan ons de taak om het vast te houden"

27 april 2014, 18:20

Dankzij een 1-2 overwinning bij bekerwinnaar PEC Zwolle én het 2-2 gelijkspel van Vitesse tegen Go Ahead Eagles staat PSV weer vierde in de Eredivisie, aan het einde van de rit goed voor directe plaatsing voor Europees voetbal. Ernest Faber, interim-coach van de Eindhovenaren, vindt dat zijn ploeg dit niet meer uit handen mag geven.

Faber zag dat PSV het niet makkelijk had in Zwolle. "Voor ons was het vandaag een moeilijke bevalling. We begonnen nerveus aan de wedstrijd en konden moeilijk onder de druk van Zwolle uitkomen", zegt hij tegen PSV.nl. "In de counter hebben we het wel goed gedaan. We hadden vandaag veel moeite om de ruimtes klein te houden, wel hebben we veel werk verzet en het resultaat dat we nodig hebben gehaald voor de vierde plaats."

PSV sluit volgende week af met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Faber: "Aan ons de taak om het vast te houden volgende week. Het was niet geweldig van onze kant, maar we zijn wel enorm blij met de drie punten. Ik hoop dat we het volgende week af kunnen maken."

Zwolle-coach Ron Jans is tevreden ondanks de nederlaag. "Ik ben erg positief over onze jongens. Na zo'n hoogtepunt ben je wel heel benieuwd hoe dat dan thuis tegen PSV gaat", stelt de oefenmeester van de Blauwvingers, vorige week met 5-1 te sterk voor landskampioen Ajax in de bekerfinale. Toch blijft hij kritisch.

"We hebben de bal gehad, veel druk gezet, alleen is het dan wel handig dat je in de eindpass beter bent. Nu komen ze er een keer uit in de 21ste minuut en dan ligt hij er meteen in", zegt Jans over de 0-1 van PSV. "Je zag dat bij ons de vermoeidheid parten speelde, toch komen we nog op 1-1. Dan moet je een wedstrijd kunnen lezen en de bal in de ploeg houden. Maar het middenveld was dood en dood op, dat kost je dan uiteindelijk de wedstrijd en dat vind ik heel jammer. Als wij zo het spel kunnen bepalen zie ik bij vlagen het Zwolle van het begin van de competitie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen