ManCity stuit Palace en blijft meedoen in titelrace

27 april 2014, 19:12   Bijgewerkt: 27 april 2014, 20:45

Manchester City heeft Crystal Palace een halt toegeroepen. De equipe van trainer Manuel Pellegrini zegevierde zondag met 0-2 bij de ploeg die in de laatste weken onverslaanbaar was. The Citizens hielden daarmee hun titelkansen in leven.

Manchester City blijft ondanks de overwinning derde in de Premier League, maar het heeft koploper Liverpool en nummer twee Chelsea scherp in het vizier. Het zag Chelsea eerder op de dag op Anfield winnen van Liverpool (0-2).

Daardoor bleef Liverpool op tachtig punten steken en kwam Chelsea op 78 punten. Manchester City heeft er 77, maar speelde een wedstrijd minder dan de twee titelrivalen. Omdat The Citizens van het drietal ook nog eens het beste doelsaldo hebben, hebben zij opeens de beste papieren voor het kampioenschap.

Op voorhand leek Manchester City een lastige middag tegemoet te gaan op Selhurst Park in Londen, daar Crystal Palace de laatste weken alles en iedereen verslaat. De formatie van coach Tony Pulis pakte in de laatste vijf wedstrijden de volle vijftien punten, waardoor het van de gevarenzone is opgerukt naar de middenmoot. Onder meer Chelsea en Everton werden met lege handen achtergelaten.

Manchester City wilde zichzelf een vergelijkbare behandeling besparen en ging daarom fanatiek van start. Dat leverde al in de vierde minuut de 0-1 op via Edin Dzeko, die raak kopte op aangeven van Yaya Touré. De Ivoriaan zorgde op slag van rust met een individuele actie zelf voor de 0-2, wat tevens de eindstand bleek. De overwinning van Manchester City kwam in de tweede helft eigenlijk geen moment in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen