FC Twente blij met plek drie: "Compliment aan iedereen"

28 april 2014, 08:16

Een jaar nadat de club naast deelname aan Europees voetbal greep, is FC Twente als derde geëindigd in de Eredivisie. Door de overwinning van zondag bij degradatiekandidaat NEC (2-5) is het zeker dat de ploeg uit Enschede na 34 wedstrijden op plek drie staat. Een knappe prestatie, vindt coach Michel Jansen.

"Als je ziet waar we vandaan komen, en wat onze doelstelling was, dan verdient dit een compliment aan iedereen die erbij betrokken is. We zijn gedurende het seizoen rustig gebleven en ons de kop niet gek laten maken. Nu staan we op een plek die terecht is", zegt hij op de clubsite.

Jansen is tevreden over de manier waarop zijn ploeg de derde plek veiligstelde, namelijk door een zege in Nijmegen. "Het was een wedstrijd die zich afspeelde zoals we verwachtten. We hadden alleen niet gedacht zo snel achter te staan. NEC is met name sterk in de standaardsituaties en de lange ballen. Dat hebben we van tevoren besproken en dan is het frustrerend dat je binnen een minuut op achterstand komt. Een streep door de rekening dus. Daarna hebben we ons spel gespeeld. We hebben goed gevoetbald, maar maken wel wat gelukkig gelijk. Na rust heb je het weer even moeilijk. NEC zette vroeg druk, maar we waren beter voorbereid. Gedurende de wedstrijd vorderde kwamen we weer beter in ons spel. Een volkomen verdiende overwinning."

FC Twente sluit het seizoen komende zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.