NEC in de put: "Hier word je wel even moedeloos van"

28 april 2014, 09:51

NEC kreeg zondag een gevoelige draai om de oren. De ploeg uit Nijmegen had in eigen huis tegen FC Twente goede zaken kunnen doen in de strijd tegen rechtstreekse degradatie, maar verloor met 2-5. Geluk bij een ongeluk was dat concurrent en hekkensluiter Roda JC Kerkrade ook verloor, met 1-2 van FC Groningen.

De nederlaag tegen FC Twente komt hard aan in Nijmegen. "Dit is wel weer een mentale tik. Hoe je in de tweede helft voetbalt is dramatisch. In de situatie waarin wij zitten heb je strijd, energie en passie nodig en als je dat tegen een club als Twente niet hebt, dan krijg je zo'n uitslag", zegt Jeffrey Leiwakabessy op de website van zijn club.

NEC begon nog wel goed aan de wedstrijd, de ploeg kwam vroeg in het duel met 1-0 voor. "In de eerste helft gaven we weinig weg. We maakten zelf heel snel een doelpunt, waardoor je zelfvertrouwen krijgt. Vervolgens begin je de tweede helft ook nog wel redelijk, maar ineens veranderde alles. Hoe dat dan komt is ook voor ons een raadsel, maar dat moet en mag gewoon niet gebeuren", verzucht de ervaren vleugelverdediger. "Of ik me machteloos voelde? Op een gegeven moment voel je dat je wordt weggetikt in eigen huis. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar niet op de manier waarop het nu gebeurde. Hier word je wel even moedeloos van."

Omdat ook Roda JC verloor, behoudt NEC drie punten voorsprong op de ploeg uit Kerkrade. Toch heeft NEC alle reden om zenuwachtig te zijn, want de Nijmegenaren spelen hun laatste wedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. Roda speelt uit bij promovendus Go Ahead Eagles, dat al veilig is. "Vandaag is dat natuurlijk wel even moeilijk omdat de emoties nog te vers zijn, maar ik blijf positief. Het is nog steeds niet definitief gedaan. Natuurlijk wordt het weer een stuk lastiger, want je moet gaan hopen dat Roda volgende week niet gaat winnen bij Go Ahead Eagles. Zelf gaan we naar Ajax om te proberen daar iets te bewerkstelligen, want je moet ook niet alléén op Go Ahead gaan hopen. Maar goed, zo lang het allemaal niet definitief is, blijf ik in ieder geval positief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen