Mourinho stellig: "Chelsea doet niet mee om titel"

28 april 2014, 10:22

Chelsea won zondag met 0-2 van Liverpool en door dat resultaat ligt de strijd om de titel in de Premier League weer helemaal open. Liverpool blijft koploper, maar Manchester City kan op gelijke hoogte komen als het zijn inhaalwedstrijd wint. Ook Chelsea doet weer volop mee, het is Liverpool tot op twee punten genaderd. Toch acht manager José Mourinho zijn ploeg kansloos in het gevecht om het kampioenschap.

Ondanks de knappe zege op Anfield Road is Chelsea geen titelkandidaat, zo stelde Mourinho na afloop van de topper in Liverpool bij de BBC. "Nee, we doen niet mee in de titelstrijd. Liverpool of Man City wordt kampioen, wij hebben niets te vieren. We hebben hier alleen belangrijke punten gepakt in de strijd om de derde plaats."

De derde plaats is belangrijk, omdat Chelsea dan automatisch gekwalificeerd is voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg sluit het seizoen af met wedstrijden tegen Norwich (thuis) en Cardiff (uit).

Overigens won Chelsea dit seizoen twee keer van Liverpool én Manchester City. "We kunnen na dit seizoen dus zeggen dat we alle wedstrijden tegen de kampioen gewonnen hebben", stelt Mourinho tevreden vast.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen