Del Piero (39) vertrekt na twee jaar bij Sydney FC

28 april 2014, 10:39

Aan het Australische avontuur van Alessandro del Piero is een eind gekomen. De inmiddels 39-jarige Italiaan vertrekt bij Sydney FC, meldt de club. Of hij nog op zoek gaat naar een nieuwe club, is niet duidelijk.

Sydney haalde Del Piero in de zomer van 2012 naar Australië, nadat de spits maar liefst negentien jaar onder contract had gestaan bij Juventus. "Twee jaar geleden slaagden we erin om één van de grootste voetballers ooit naar Sydney FC te halen", zegt voorzitter Scott Barlow met gepaste trots. "Als je daarvoor gezegd had dat Alessandro del Piero naar Australië zou komen, hadden weinig mensen het geloofd. Hij was de grootste transfer uit de geschiedenis van het Australische voetbal en heeft Sydney FC en de competitie wereldwijde bekendheid gegeven. We zijn Alessandro zeer dankbaar voor alles wat hij voor de club en het land betekend heeft."

Del Piero is topscorer aller tijden van Juventus. Hij won met de club uit Turijn onder meer zeven landstitels, een Champions League en een wereldtitel. Hij speelde 92 interlands en won in 2006 met Italië het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen