Langeler stopt als assistent-bondscoach Oranje -20

1 mei 2014, 14:18

Art Langeler zal niet langer assistent-bondscoach zijn van het Nederlands elftal onder 20. In de optiek van de KNVB zijn er te veel PSV'ers in dienst bij de voetbalbond, waardoor er afscheid genomen wordt van Langeler. Dit meldt de Hoofd Jeugdopleiding van PSV in zijn column op PSV.nl.

"Ondanks dat de samenwerking met de coaches prima is en het ook wel lekker is voor de spelers dat er een ervaren trainer/coach aanwezig is bij de interland-weken, is me aangegeven dat mijn rol als assistent-bondscoach volgend jaar door iemand anders gedaan wordt", geeft Langeler aan. De voormalig coach van PEC Zwolle heeft begrip voor het besluit: "Eigenlijk heb ik mijn eigen glazen ingegooid, de reden dat ik moet stoppen is namelijk dat er anders teveel PSV'ers bij de nationale teams zitten", verklaart hij.

"Deel van mijn/ons beleid bij PSV is dat we stimuleren en promoten dat trainers uit de opleiding betrokken worden bij de nationale teams", vervolgt Langeler. "Dat is gelukt. André Ooijer, Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy hebben dit gedaan en Mark en Ruud blijven dit doen. Ondanks dat ik het wel jammer vind dat het voor mij stopt juich ik deze ontwikkeling van harte toe", aldus de Hoofd Jeugdopleiding van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen