Tomasson houdt hoop: "Er moet geschoten worden"

2 mei 2014, 14:17

Voor Roda JC Kerkrade is de opdracht zaterdag, in de laatste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles, duidelijk: er moet gewonnen worden. Gebeurt dat niet, dan degradeert de ploeg uit Limburg naar de Jupiler League. Een lastige klus, zeker omdat de laatste uitoverwinning van Roda in de Eredivisie dateert van half oktober. Met coach Jon Dahl Tomasson op de bank won Roda nog niet één keer buitenshuis, maar de Deen heeft goede hoop dat het in Deventer wél gaat lukken. "We gaan ons best doen en gas geven."

In een interview op de website van zijn club probeert Tomasson de moed erin te houden. Roda JC had vorig weekend goede zaken kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maar verloor met 1-2. Die dreun kwam hard aan in Kerkrade, maar Tomasson put moed uit het optreden. "Als je die wedstrijd analyseert, los van emotie, zie je dat we gewoon goed hebben gespeeld. Maar één ding deden we niet goed, namelijk scoren."

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Roda te weinig scoorde. Het is een terugkerend probleem, erkent Tomasson. "We trainen veel op afwerken, maar het heeft met vertrouwen te maken. Dat is logisch. We hebben jongens in de ploeg die in kansrijke positie niet op doel schieten, omdat ze te weinig vertrouwen hebben. Maar er moet gewoon geschoten worden. Dan heb je in ieder geval je best gedaan", weet de voormalig aanvaller.

"We hebben de afgelopen weken al kansen gehad, maar niet gepakt. Nu moeten we gewoon winnen van Go Ahead Eagles, zo simpel is het", vervolgt Tomasson. "Of ik nog wel goed slaap? Ja hoor, ik slaap hartstikke goed. Ik steek veel energie in mijn werk, dan is het ook belangrijk om goed te slapen. Maar we zitten in een vervelende situatie, dat is duidelijk. Het doet pijn om laatste te staan, bij mij en de spelers. We moeten nu vechten voor onze laatste kans en die laatste kans krijgen we tegen Go Ahead Eagles. We gaan ons best doen en gas geven."

Overigens is Roda, als het wint van Go Ahead, nog wel afhankelijk van het resultaat bij Ajax-NEC. Als de ploeg uit Nijmegen een punt pakt in de wedstrijd tegen de landskampioen, valt hoe dan ook het doek voor Roda.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen