'Gouden' Van Nieff vervangt Kieftenbeld bij Groningen

2 mei 2014, 15:39

Yoëll van Nieff krijgt dit weekend weer een kans bij FC Groningen. De middenvelder speelt in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op de plek van Maikel Kieftenbeld, die geschorst is omdat hij vorige week tegen Roda JC een rode kaart kreeg. Van Nieff is zijn 'logische vervanger', vindt coach Erwin van de Looi.

"Het blijkt maar weer dat we Yoëll niet voor niets een half jaar geleden hebben teruggehaald naar Groningen. Hoewel hij niet alles heeft gespeeld, is hij wel heel belangrijk voor het team", zegt Van de Looi op de website van FC Groningen over Van Nieff. De middenvelder werd afgelopen zomer voor één jaar verhuurd aan FC Dordrecht. Daar presteerde hij zo goed, dat FC Groningen hem al eind januari terug naar Euroborg haalde.

Afgelopen dinsdag kreeg de 20-jarige Van Nieff, op basis van zijn halve seizoen bij FC Dordrecht, de Gouden Stier overhandigd als beste talent van de Jupiler League. "Dat hij dit in slechts een half jaar bij Dordrecht voor elkaar heeft gekregen, vind ik heel knap en laat zien dat hij een groot talent is", aldus Van de Looi.

Of Nick van der Velden mee kan doen in de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo is nog onduidelijk, hij is ziek. Andraz Kirm ontbreekt, hij zit wegens privéomstandigheden in Slovenië. "Andraz is deze week vader geworden van een tweeling en zit in Slovenië, waar zijn vrouw is bevallen. Hoewel de meisjes een maand te vroeg zijn geboren, gaat alles goed. Net als met de moeder en de vader. We hebben Andraz een paar dagen de tijd gegeven alles te regelen rondom de geboorte en natuurlijk ook om hem van zijn gezin te laten genieten. De bedoeling is dat  hij na het weekeinde voor de eerste play-offwedstrijd weer terug in Groningen is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen