Kruys: "Hartstikke blij met de spirit van de ploeg"

3 mei 2014, 07:00

Het was vrijdagavond eindelijk weer eens zover. Sparta Rotterdam wist, na veertien wedstrijden op rij zonder zege, weer eens te winnen. De 0-2 overwinning op FC Eindhoven was meteen cruciaal, aangezien het de Kasteelclub naar de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie hielp.

Sparta-coach Gert Kruys zag de wedstrijd vlak voor rust de goede kant uitvallen, zo geeft hij voor de camera's van FOX Sports aan. "De wedstrijd verliep in ons voordeel. Er was een cruciaal moment in de eerste helft. Een geweldig schot van Lagouireh (Nayib, red.) ging er niet in en daarna kregen wij een penalty. Dat was een belangrijk moment. Toen hadden we de goal die we wilden. Toen wisten we ook dat Eindhoven nog meer risico's zou gaan nemen", zegt Kruys.

De coach van de Rotterdammers ziet dat zijn ploeg weer een beetje in vorm begint te raken, na een dramatische reeks. "In voetballend opzicht kunnen we nog veel beter dan dit", meent Kruys. "We hebben veel strijd en passie geleverd. Ik ben hartstikke blij met de spirit van de ploeg. Ik vond de manier waarop we de wedstrijd beleef hebben heel mooi om te zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen