Tottenham in de knel na nederlaag bij West Ham

3 mei 2014, 15:52

Tottenham Hotspur moet vrezen voor het mislopen van Europees voetbal. De formatie van trainer Tim Sherwood leed zaterdag een kansloze nederlaag bij West Ham United (0-2) en voelt de hete adem van Manchester United in de nek.

Spurs moest op bezoek bij stadgenoot West Ham al na 25 minuten met tien man verder na een rode kaart voor verdediger Younes Kaboul. De Fransman haalde een doorgebroken speler neer. Twee minuten later was de wedstrijd gespeeld, toen Harry Kane de bal in zijn eigen doel kopte. Nog voor rust verdubbelde Stewart Downing de score met zijn eerste doelpunt van het seizoen. Het was ook meteen de laatste treffer van de middag.

Tottenham staat na de nederlaag nog steeds zesde, maar heeft evenveel verliespunten als nummer zeven Manchester United, dat wel twee wedstrijden minder speelde. The Red Devils hebben wel een veel beter doelsaldo (plus 20 om plus 1).